Szent II. János Pál Intézet

2019. december 8-án egy alakuló ülés keretében létrejött a Szent II. János Pál Intézet Egyesület, melynek alapító tagjai elköteleződtek a család és az élet védelme mellett, és úgy látták, hogy ezen értékekért folyó küzdelem az intézet segítségével megvalósulhat.

Alapító tagok domonkos atyák és világi hívők: Deák Eszter Anikó, Dr. Havas Lászlóné, Dr. Márkus Ádám, Dr. Márkus Bernadett, Dr. Papp Eszter, Gróski Jacek Marius OP, Kollár László János, Pál Lászlóné, Sándor Zsóka és Tokodi László OP.  

Az Intézet székhelye a debreceni domonkos rendház, Füredi út 6. szám alatti épület. 

Az Intézet fő célja Szent II. János Pál pápa szellemi örökségének ápolása, életművének tanulmányozása és megismertetése a Domonkos Rend hagyományainak megfelelően és lelkiségének segítségével. Ennek érdekében nevelési, oktatási, szociális, kulturális, művészeti és tudományos tevékenységek szervezése és támogatása Szent II. János Pál pápa tanításának szellemében. 

A szervezet jelenlegi képviselője és elnöke Tokodi László domonkos szerzetes atya.


Ki Szent II. János Pál?

Szent II. János Pál pápa a XX. században elterjedt halál kultúrájával szemben az élet kultúráját építette, amikor is szavaival és tetteivel tanúságot tett a világon élő minden ember előtt az élet Evangéliumáról. Az élet, az emberi élet Isten ajándéka.  

Fontos dátumok

2019. 12. 08. - Szent II. János Pál Intézet Egyesület megalapítása

2020. 02. 26. - civil szervezetként nyilvántartásba iktatták