Jegyesoktatás

12 alkalmas felkészítés

Kiscsoportos 

Test- és termékenység tudatosság Tanácsadás

CiklusCsoda csapata
Egyéni és Csoportok oktatás

Lelki gondozás, Tanácsadás

Alpha házaskurzus

7 alkalmas randevú gyertyafényes vacsorával egybekötve házaspároknak

Jegyesoktatás

Intézetünk az emberi élet megjelenésének és kibontakozásának helyét, a családot helyezi tevékenységének fókuszába, és mivel a család létrejöttének alapja a házasság, amikor is "a férfi elhagyja apját és anyját, a feleségéhez ragaszkodik, és egy tetté lesznek"(Ter 2,24), így szolgálatunk elsősorban a házasságra való felkészítésben, és a házaspárok segítésében áll, hogy egymás iránti szeretetük egyre jobban növekedhessen.

Tavaszi és őszi időszakban meghirdetett 12 alkalmas, interaktív felkészítést Tokodi László domonkos atya és több házaspár tartja a jegyespárok számára. Jegyesoktatásra jelentkezni emailen vagy telefonon lehetséges.

Alpha Házaskurzus

Ahhoz, hogy megtanuljunk egy szakmát képzésen veszünk rész. Ha valaki maratont szeretne futni, felkészül, edz rá rendszeresen.

A házasságba - bár egy egész életre tervezett kapcsolat - mégis sokszor felkészülés nélkül érkezünk meg. Ehhez nyújt segítséget a Házaskurzus anyaga, amely ugyanúgy hasznos lehet a nemrég vagy a már több éve házasságban élők számára. A 7 alkalmas házaskurzus során tartalmas és igényes videók segítségével olyan fontos témákat beszélhetnek át a házaspárok, melyek alapjaiban építhetik kapcsolatukat és erősíthetik meg az egykor egymásnak kimondott igenjüket. E különleges randevút egy gyertyafényes, finom vacsorán elhetik át.

A hét alkalom témái:

1. A kapcsolat megerősítése

2. A kommunikáció művészete

3. Konfliktuskezelés

4. A megbocsátás ereje

5. Családi hatások

6. A jó szex

7. A cselekvő szeretet

Meddőségi problémákkal küzdő párok lelki tanácsadása

A lelkünk egészsége ugyanolyan fontos, sőt bizonyos értelemben fontosabb, mint a testünké. Előfordul, hogy az orvosok testileg egészséges házaspároknak nem tudják megmondani, mi a gyermektelenségük oka. Lelkünk bár láthatatlan, beteg volta látható testünkre is hatást gyakorol, és a szívünk mélyén dédelgetett harag, meg nem bocsátás, fel nem dolgozott trauma vagy ezekhez hasonlók rengeteg dolgot blokkolhatnak bennünk, többek között egy új élet megjelenésének lehetőségét is. A Szent II. János Pál Intézet munkatársai a lélek gyógyításában mind a természetes, mind a természetfölötti segítséget biztosítják a témában jártas lelki gondozó vagy pap személyében, akik személyes beszélgetések formájában vezetnek a gyógyulás útján. A bűnbocsánat szentségében Isten irgalmának megtapasztalása sokaknak adta meg a lelket megkötöző bilincsektől való megszabadulást és a hosszú évek óta hordozott lelki sebek gyógyulását.

Test- és termékenység tudatosság

A házastársi szeretet termékeny voltából fakadóan, természetes módon következik tevékenységünk második pontja: az életvédelem. Ez pedig magában foglalja a még gyermektelen párok számára a - mind elméleti, mind gyakorlati - tájékoztatást az emberi méltóság legteljesebb tiszteletének megtartásával összeegyeztethető lehetőségekről, amelyek segítségével Isten ajándéka, az új élet házastársi szerelmük gyümölcseként nagy örömükre megjelenhet itt a földön. A felelős szülőség (HUMANAE VITAE 4.) édes igájának vállalásában az Isten terveinek megfelelő fogamzásszabályozás lehetőségeinek elméleti és gyakorlati elsajátítását is biztosítja a házaspárok számára. 

A Szent II. János Pál Intézet programja keretében lehetőséget biztosít a házaspároknak, hogy amennyire ezt az orvostudomány mai állása lehetővé teszi, visszanyerhessék testi egészségüket, és alkalmassá váljanak a gyermeknemzésre. Intézetünk a házaspárokat éppen ezért az oki orvoslás első lépcsőjében úgy segíti, hogy Creighton Model FertilityCare™ módszert, FEMM (Fertility Education & Medical Management) módszert és Billings Ovulációs Módszer oktató CiklusCsoda szakembereket biztosít számukra, mely módszerek a meddőség és egyéb nőgyógyászati, endokrinológiai problémák esetén nem csak a tüneteket igyekeznek csökkenteni vagy elfedni, hanem az elsősorban hormonális probléma okát keresik, azokat igyekeznek diagnosztizálni és kezelni.

Egyéni és csoportos bevezető előadásainkra az intézet email címén: janospalintezet@gmail.com lehetséges.

Billings oktató:

Pálné Erzsébet

palne.bobe@billings.hu 

Creighton oktató: 

Deák Eszter Anikó

esztideak.natfertility@gmail.com

Femm oktató:

Dr. Márkus Bernadett

jakob.bernadett@gmail.com