Úgy imádkozni a rózsafüzért, mint még soha

2022.11.04

Negyedik éve járok ebbe a templomba, és akik ismernek, tudják a templomban is rendszeresen ottmaradok a rózsafüzért imádkozni, ezért örömmel vettem, amikor Tokodi Laci atya megkért a most kiadott rózsafüzérről szóló könyv fordítására. Amellett, hogy ezzel a szolgálattal közösségünket szolgálhattam, a fordítás az én lelki életemet is gazdagította. Rengeteg történelmi ismerettel gazdagodtam: a Szentírás bizonyos szakaszai a Jézus korában élő embereknek mit jelentett, hogyan értelmezték, akkoriban milyen szellemben nevelték a gyerekeket.

Ezt a könyvet azonban nem csak a gyakorló rózsafüzéreseknek ajánlom, hanem azoknak is, akik olyan gondokkal küzdenek, mint az időzavar és koncentrációs gondok. Az író számtalan segítő tanáccsal látja el az olvasókat. Azok a szavak, amiket ima közben mondunk szent, biblikus szavak, ezért az Atyának mindig kedvesek, Ő nem azt nézi, milyen hosszan imádkozunk, hanem milyen odafordulással, bizalommal és egyáltalán nem gond, ha ezt az imát séta, házimunka vagy két megbeszélésközti időben végezzük. Számára ez biztos jele annak, hogy Rá gondolunk és vele akarunk lenni. Aki megélte életében a szülői örömöket biztosan nem tesz negatív megjegyzéseket gyermeke ügyetlen rajzaira, hanem örömmel követi nyomon fejlődését. Szerintem az Atya is így tekint minden imával kapcsolatos próbálkozásunkra. Hasonlóan az íróhoz, én is sokszor beszélgettem olyan emberekkel, akik nem csak az idő hiánya miatt idegenkednek ettől az imaformától, hanem úgy érzik, nem tudják tökéletesen, teljes odaadással végezni.

Örömteli élmény volt olyan sok imádkozó embert látni templomunkban a könyvbemutató pénteken, olyan fiatalokat és időseket egyaránt, akik a hűvös templom ellenére is vállalták ezt a szolgálatot. Biztosan mindenki olvasott már a rózsafüzér áldásos hatásairól, abban is biztos vagyok, hogy mindenki tapasztalta már a közbenjáró ima hatalmát életében. Ezért kérek mindenkit, népszerűsítsük ezt az imaformát híveink és legfőképpen a gyerekek körében.

Isten kegyelme lenne, ha templomunkban havi rendszerességgel megrendezésre kerülnének az ilyen maratoni rózsafüzér alkalmak.

Ezúton szeretném kifejezni hálámat Pártosné Kati néninek, mert évekkel ezelőtt olyan kedvesen hívott meg a Rózsafüzér társaságba, és engedjétek meg, hogy az ő szavait idézzem: "Amíg a templomból elérek a villamosmegállóig mindig elmondom a rám jutó tizedet". 

Szerző: Tömöri Krisztina