I. Zarándoklat a Szent Domonkos kegyképhez - Gyermekáldást kérve

2021.07.20

Május 22.-én, az Úr 2021. esztendejében, pünkösd szombatján történelmi esemény résztvevői lehettünk! Jelen voltunk az első zarándoklaton, melynek Szent Domonkos debreceni kegyképe volt az úti célja.

Már a gyülekezési pont felé tartva megmutatta Jézus a jelenlétét a vasútállomásra befutó NEK vonat képében.

A Zeleméri Templomromnál összegyűlt csapat az indulásnál megtapasztalhatta a Szentlélek szelét, az út során pedig az égi áldásból is kijutott nekünk. Utóbbiból éppen annyi, ami még frissítő és jól eső volt.

Az egyik megállásnál a csodálatos kenyérszaporítás története jutott eszembe, ahogy kerültek elő mindenki táskájából a különböző étkek, és ahogy ezek körbe jártak. Volt, aki epret kínált körbe, volt, aki mézes puszedlit, de került elő az oreós milka csokitól kezdve a különböző sós és édes házi süteményekig mindenféle finom falat.

Közös utunkból nem hiányoztak az éneklések, imádságok, nevetések, de a mély beszélgetések sem. Délután a képhez kicsit megfáradva, de még mindig töretlen lelkesedéssel érkeztünk. A templomban volt egy rövid imádság, aztán pedig Szentmise, majd egy lélekemelő szentségimádás dicsőítéssel.

Mi a feleségemmel ezt a zarándoklatot egy szívünknek kedves fiatal házaspárért ajánlottuk, akik épp gyermekáldásra vágynak.

Szerzők: Szél Barnabás és Dr. Szél-Tóth Katalin