Házastársunkra hangolva

2022.02.23

A keresztény társadalom legfontosabb és legalapvetőbb építőköve a család. A keresztény család pedig nem más, mint ahol a szentháromságos egy Isten szeretete a lehető legkonkrétabb formában megnyilvánulhat. Ehhez azonban arra van szüksége, hogy férj és feleség folyamatosan építse, gondozza és erősítse kapcsolatát, napról napra megújítsa házassági fogadalmát a másik fél iránt. A mai rohanó világban nagyon kevés lehetősége nyílik a házaspároknak gondozni a kapcsolatukat. Még, ha szeretnének is időt szánni a rendszeres minőségi együttlétre, tartalmas beszélgetésekre, a mindennapok forgatagában sokszor észre sem veszik, hogy mindennel foglalkoznak, csak egymásra nem jut elég idejük.

A Szent II. János Pál Intézet elhatározta, hogy megteremti a lehetőséget és a meghitt körülményeket a házaspároknak ahhoz, hogy - minőségi időt együtt töltve - kettesben ápolhassák kapcsolatukat. A Házasság Hete programsorozat keretében - 2022. 02. 18-án pénteken - 13 házaspár vehetett részt egy gyertyafényes élményvacsorán, ahol az est házigazdái (Németh Melinda - Németh Zoltán; Harazin Piros - Kollár László; Márkus Bernadett - Márkus Ádám) felvázolták az Alfa-házaskurzus ötletét, leendő témáit. A vacsora előkészítésében és a gyerekfelügyeletben a plébánia hívei segédkeztek. A párok romantikus randevúját lágy zene, finom borok és a meghitt környezet tette még emlékezetesebbé. Az est hangulata és felépítése ízelítőt nyújtott az Alfa-házaskurzusról, mely egy hét alkalomból álló programsorozat. A közösen elfogyasztott romantikus vacsora közben a házaspároknak lehetőségük nyílik, hogy kettesben átbeszélhessék az adott alkalom témáját. A férj és feleség közti beszélgetést videós előadások és egy Házasnapló közös vezetése segíti. A kurzus célja a házas kötelékek megújítása és megerősítése, hogy a hétköznapok rohanásában az egymásra találás könnyebbé válhasson. 

A kurzus kezdési időpontját az érdeklődő házaspárok igényeihez igazítjuk, melyről e-mailben értesítjük a párokat. Azok, akik nem vettek részt a rendezvényen, de felkeltettük az érdeklődésüket és szeretnének a részletekről többet megtudni, az alábbi email címen: hazaskurzus2022@gmail.com jelezhetik számunkra.

Szerzők: Németh Lili és Márkus Ádám