Családi Nap margójára

2022.06.30

Ferenc pápa felhívásának eleget téve intézetünk 2022. június 25-én közösségépítő családi napot rendezett, mellyel csatlakozni kívánt a Családok X. Világtalálkozójához. A találkozó idei mottója: ,,Családi szeretet: hivatás és az életszentség útja" volt. Korábbi évektől eltérően nemcsak Rómában, hanem az egész világon, egyházmegyei szinten is megélhettük a közös találkozás és az összetartozás örömét, és együtt ünnepelhettük a keresztény családi értékeket.

A családi napnak a Svetits Római Katolikus Iskola adott otthont. Imádság, szentmise és zenés dicsőítés adta meg az együttlét keretét. Arra kerestük a választ, hogy miként építhetünk olyan családos közösségeket, ahol megélhetjük a Szentháromságos egy Istenhez való tartozás szépségét, megoszthatjuk nehézségeinket, és egymást erősítve építhetünk szigeteket. Arra kaptunk meghívást ugyanis, hogy közösségben éljük meg hitünket és a testvéri szeretetet, amely biztonságot ad és fényt jelent a mindennapokban. Erre ma különösen nagy szüksége van a családoknak a világ megpróbáltatásai közepette. Az együtt töltött időt népi játékok és kézműves foglalkozások gazdagították, közelebb hozva a családokat egymáshoz.

A családos nap lehetőséget teremtett mindannyiunk számára, hogy megtapasztalhassuk milyen megtisztelő Isten közösségéhez tartozni.