Ajánlások a Jó képek - Rossz képek című könyvünkhöz

2022.12.12

,,A pornográf tartalmak fiatal korban történő fogyasztása megakadályozza, hogy a gyerekekben egy szeretetteljes, értékes, érzelmeken alapuló, pozitív kép alakuljon ki a szexualitásról. Olyan alapvető emberi értékek megkérdőjelezésére készteti a fiatalokat, mint a hűség, a bizalom vagy a tisztelet. A pornó elveszi a fiúk kedvét az ismerkedéstől, a kezdeményezéstől, az udvarlástól, pedig ezek mind szükségesek ahhoz, hogy férfivá érjenek, hogy méltóvá váljanak egy nő szerelmére, szeretetére, hogy képessé váljanak egy - egész életen át tartó - szeretetkapcsolat, azaz egy boldog házasság felépítésére és megélésére. A szexualitás torz megnyilvánulásai helyett annak valódi szépségei felé kell terelni gyermekeink gondolatát, képzeletét. Ehhez nyújtanak gyakorlati segítséget a Jó képek - rossz képek című könyvek." - Dr. Márkus Ádám, közgazdász, férj és édesapa.

,,Van két csodaszép lányom... meg egy fegyverem, egy ásóm és egy jó alibim." Sok lányos apuka rejtett gondolatait fogalmazzák meg ilyen módon a humoros pólókon, ami bár kétségtelenül túlzás, de mindenesetre jól szemlélteti az apák lányaik párkapcsolati élete iránti aggodalmát. Két lányos apukaként én is úgy gondolom, hogy bár megmenekülni nem lehet a hormonok náluk is bekövetkező hatásaitól, de lehetőleg mindent meg kell tenni, hogy olyan egészséges környezetből és a fiú közösségből találjanak maguknak párt, ahol szexuális deformitásoktól mentesen tudnak fejlődni a leendő ifjak. Ennek reményében ajánlom jó szívvel minden szülőnek és gyermekekkel foglalkozó nevelőnek Kristen A Jenson: Jó képek - Rossz képek című könyveit, hogy gyerekeink jövője mindannyiunk boldogságára és megelégedettségére szolgáljon." - Kollár László, közgazdász, férj és édesapa.

,,3 gyermekes édesanyaként sajnos megtapasztaltam, hogy milyen ártalmas médiatartalmakkal találkozhatnak gyermekeink a mai korban, pedig atévénk már jó ideje a garázsban pihen. A másodperc tört része elegendő ahhoz, hogy egy rossz kép "beégjen" a gyermek tudatába és zaklatókéntvissza-visszatérjen. Van kiút? Igen! Meleg szívvel ajánlom Kristen A. Jenson könyveit minden szülőnek, aki felelősséget érez gyermeke lelki fejlődéséért." - Stiegelmayer Anita, angol szakfordító, tolmács, feleség és édesanya.

Hálásan köszönjük Eberlein Éva ajánlását is a blogján! Mi is csak ajánlani tudjuk blogját és videóit azoknak a szülőknek és pedagógusoknak, akik szívükön viselik gyermekük szellemi és érzelmi fejlődését.