A szelíd fény - Könyvbemutató

2024.03.18

Ez a regény egy időutazásra hív, amely izgalmas kaland, de kihívások elé is állít. Belecsöppenünk egy olyan világba, melyben nem feltétlenül mozgunk otthonosan. Ez a kultúrsokk-élmény rögtön a regény elején érzékelhető, szinte azt sem tudjuk, hová kerültünk. A középkor titokzatos világa lépésről lépésre tárja fel kapuit előttünk. 

A pápa által kiátkozott II. Frigyes császár karddal vívja harcát az egyház ellen. A valódi háborúk és csaták azonban az emberi szívben zajlanak. A becsület, a hűség, a szerelem és a hit megpróbáltatás alá esik. Aquinói Szent Tamás, – bár katonacsalád sarja, és testvérei is részt vesznek a harcokban –, ő szellemi síkon vívja küzdelmeit az igazság felragyogtatásáért. A keresztesek a Szentföld muszlim uralom alóli felszabadításáért küzdenek, Tamás pedig egy filozófusóriást szabadít ki az iszlám palack fogságából. 

Istenek harcáról szól tehát a regény, ahol a kisbetűs istenek térdet hajtanak a nagybetűs Isten előtt. Az emberi elképzelések összeütközése a Valósággal sok meglepetést tartogat tehát a 21. századi ember számára, mivel a korok változnak, de az ember ugyanaz marad. 

A történelem sötét és háborgó tengerén a regény főhőse szelíd fényként mutatja a boldog életre elvezető egyetlen igaz utat.

Intézetünk az Aquinói Szent Tamás életéről szóló regényt a domonkos szent halálának 750. évfordulója alkalmából jelentette meg.

A könyv 20%-os kedvezménnyel rendelhető meg.